Tedaviler
Ankara ve çevresinde ağız ve diş sağlığı sorunlarınız için tedavi ediyoruz. Aşağıda tedavilerimizi görüntüleyebilirsiniz.
Dental implantlar diş eksikliğinde hastanın estetik ve fonksiyonunu tekrar sağlamak için uyguladığımız yapay diş köküdür. Doğru teşhis doğru planlama ve doğru tedavi ile başarısızlık şansı çok düşüktür. Tek diş eksikliğinde uygulandiği gibi birden çok diş kaybı olan bölgelerede uygulanabilir. Tek diş eksikliğinde komşu dişlere zarar vermeden herhangi bir işlem yapılmadan implant diş kaybı olan bölgeye uygulanabilir. Birden fazla diş kaybı olan bölgede çoklu sayıda uygulanır ve bu bölgeye hareketli veya sabit protezler yapılabilir.
Lamina (Laminate veneer-yaprak porselen): genellikle ön grup dişlerde uygulanan parlak ve daha doğal diş görünümüne sahip yüksek estetik uygulamalardır.
Bonding (kompozit lamina): diş dokusunun kendi ile aynı renkte bir kompoit dolgu maddesi ile aynı gün içerisinde onarılması işlemidir. Kırık renlenmiş deforme olmuş ve aralarında açıklık bununan tüm dişlere uygulanabilir.
Pembe estetik(dişeti estetiği): gülüş tasarımı ve estetik diş hekimliğinde dişlerin yanında dişetlerinin seviyelerinin düzenlenmesi ve diş dişeti formlarının doğal geçişli hale getirilmesidir.
Zirkonyum porselenler(full porselen): zirkonyum yapısı gereği diş renginde ışık geçirgenliği olan ve biyouyumlu bir maddedir. doğal dişe en yakın estetik porselen kaplamalardır.
Ağız çene ve yüz bölgesindeki yumuşak ve sert dokularda doğumsal ya da sonradan meydana gelmiş patolojik ve travmatik herhangi bir sebepten dolayı oluşan sorunların cerrahi tedavisini gerçekleştiren bilim dalıdır.
Gömülü ve sürmüş diş çekimleri, çenelerde oluşan kistik ve tümoral oluşumların cerrahi tedavileri, ağız bölgesinde oluşan yumuşak doku hastalıklarının tedavisi, protetik tedavi öncesi çene kemiği düzeltilmesi, kök ucu enfeksiyonunun (apikal rezeksiyon) temizlenmesi, çene-eklem rahatsızlıklarının tedavileri ve çene içerisi implant tedavisi uygulanan tedavilerdir.
Diş dokusu üzerinde meydana gelen dış(sigara-çay-kahve vb.) ve genetik kaynaklı oluşan renklenmelerin giderilmesi işlemidir. Office bleach(Doktorunuzun klinikte uyguladığı) ve home bleach(doktorunuzun yönlendirmesiyle kendinizin evde uyguladığı) olmak üzere 2 şekilde uygulanan sistemlerdir.
Diş kök kanallarında bulunan ve dişin beslenmesini sağlayam pulpa dokusunun iltihaplanması sonucu dişin pulpa dokusunun uzaklaştırılması ve kök içerisinin biyouyumlu bir materyalle doldurulması işlemidir.
Uygulanacak tedavi diş dokusunun canlı olup olmamasına ve iltihabın sebebine bağlı olarak deşmektedir.
Çapraşıklık, diş eksikliği ya da fazlalığı sonucu oluşan estetik kaybın yeniden kazanılması için uygulanan tedavidir. Bu sayede dişlerin ve çenelerin birbirleriyle doğru ilişkiye gelmesi sağlanır.
Hareketli ve sabit tedavi olarak iki şekilde tedavi yapılabilir.
Hareketli tedavi: genellikle erken yaşlarda çenelerin ve dişlerin gelişimine etki eden hareketli apareyler kullanılır.
Sabit tedavi: hastanın kendisinin takıp çıkaramadığı hekimin uyguladığı ve diş üzerine yerleştirilen metal ya da porselen braketlerle yapılan tedavilerdir.
Tedavi sonrası dişlerin eski haline dönmemesi için ağız içi plak ya da tel uygulaması yapılır.
Diş ve diş dokusunu çevreleyen sert ve yumuşak dokuları ve bu dokularda meydana gelen hastalıkların tedavilerini uygulayan diş hekimliği dalıdır. Diş eti hastalıkları gingivitis ve periodontitis olarak ikiye ayrılır. Bu hastalıklar sistemik rahatsızlık, diabet, ilaçlar, hamilelik, menapoz, stres ve yetersiz beslenme gibi birçok etkene bağlı olarak oluşabilir.
Birtakım sebeplerden dolayı kaybedilen dişlerin tekrar yerine konulmasıyla fonksiyon ve estetiğin tekrar kazanılmasını sağlayan yapay materyallerdir. Kaybedilen diş sayısına göre sabit protezler veya hareketli protezler olarak 2 sınıfta incelenir.
Sabit protezler: diş kaybının daha az olduğu durumlarda uygulanan protez tipidir. doğal dişlerden ya da implantlardan faydalanılarak yapılır. En yaygın uygulanan protez tipidir.
Hareketli protezler:eksik diş sayısınınn fazla olması ve kalan dişlerin sabit protez için yeterli desteği sağlayamadığı durumlarda uyguladuğımız protez tipidir. Parsiyel ve tam dişsizlik durumlarına göre iki çeşitb protez tipi yapılabilir.
Doğumla başlayan ve 15 yaşına gelene kadar çocukların ağız bakımıyla ve dişlerinin sağlığıyla ilgilenen bilim dalıdır. Bu süreçte süt dişlerinin ağız içerisindeki fonksiyon fonasyon ve estetik görüntüsünün idame edilmesi sağlanır. Süt dişlerinin en birinci görevi daimi dişler için yer tutucu görevi görmesidir. Bununla birlikte yutkunma ve konuşma bozukluğu gibi sorunların oluşmaması için ağız bakımının yerine getirilmesi sağlanmalıdır.